A 2007-ben elkészült borászat méltó ”otthona” lett a birtokon megtermett szőlőknek. A Kishegy oldalába ”bevágott” szőlőfeldolgozó-, erjesztő-, tároló- és a dongaboltíves érlelőpince, valamint a raktár szervesen kapcsolódik egymáshoz a Kishegy ”gyomrában”. A föld klímának köszönhetően, a közel állandó hőmérséklet segít megőrizni a borok minőségét hosszú éveken át.
A borászat úgy épült be a hegybe, hogy ne bontsa meg az ökológiai egyensúlyt, harmóniában legyen a környezettel.
Tároló tér: 900 hl saválló acéltartály; 100 hl fa hordó / 225-ös M és M+ /
A fehérbor készítése
A rosé bor készítése
A rosé bort a kék szőlőfajták “előszüretéből” készítjük. Amikor eléri a technológiai érettséget a fajta (Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos), akkor a szőlőhajtásokról leszedjük a “második” fürtöt. Bogyózás után a cefre a léelválasztóba kerül, 2-4 órás áztatás után préseljük. A mustot a fehér mustokhoz hasonlóan erjesztjük.
A vörösbor készítése
A nap érlelte fürtök bogyózás után az erjesztő tartályba vagy erjesztő kádba kerülnek. A cefrét fajtától, minőségtől függően 3-6 hétig héjon erjesztjük,- közben rendszeresen csömöszöljük-, hogy vörös boraink színanyagban, tanninban gazdagok legyenek. Az erjedést követően préselünk. A könnyedebb vörösborok acéltartályban, a testes, nagy vörösborok 225 l-es Barrique hordókban érlelödnek. Fontosnak tartjuk a biológiai almasav bontást minden vörösbornál, mert csak így lesznek finomak, bársonyosak.
APARTMANJAINK
RÓLUNK ÍRTÁK

Fantasztikus környezetben, panorámaval, csodálatos borokkal, gasztronómiai inyecsegekkel remek és felejthetetlen este volt! Ajánlom mindenkinek aki kikapcsolodásra vágyik és el akarja felejteni a hétköznapokat, itt sikerülni fog!

Beautiful terrace with an amazing view. The owner was lovely and the wines were delicious and very reasonably priced!

Pócz József borai, mint maga a borász: barátságos, beszédes, őszinte, szívmelengető. A teraszon beszélgetve, a borról és életről… Az érzés megfizethetetlen, “a többire ott a mastercard “:)

Very high quality wine, both white and red, and a fantastic lunch Hungarian “kalte platte”. Beautiful place!