Pócz Pincészet

Ismét eljött az iskolakezdés és mindenki visszatért a nyaralásról is, ami egyet jelent az ősz és vele együtt a szüret beköszöntével. Kiváló alkalom ez rövid belföldi utazásokra Magyarország 22 borvidékének egyikére, ahol a pincészetek örömmel várnak, hogy egy borkóstoló keretén belül bemutassák a borászatot és annak legjobb tételeit.

 

Nem kell ma már szakértőnek lenni ahhoz, hogy egy borkóstolón jól tudjuk magunkat érezni. Az elmúlt évtizedekben a borturizmus és vele együtt a magyarok borkúltúrája óriásit fejlődött és egyre gyakrabban vesszük célba Magyarország változatos borvidékeit.

A rendszerváltás után a magyar bor megítélése (valljuk be, joggal) nem volt túl pozitív, azonban az azóta eltelt 30 évben gomba mód szaporodtak meg a jobbnál jobb borokat készítő pincészetek országszerte. Míg régen az volt a problémája a borbarátoknak, hogy jó bort találjanak, ma már a bőség zavara miatt vannak gondban. Ezért jött létre a Borindex.hu, ahol Magyarország több száz pincészetének borkóstoló csomagjai közül válogathatnak, a döntést pedig segíti a részletes információk, valódi képek és értékelésék, továbbá a könnyű foglalási metódus.

Feltehetnénk magunkban a kérdést, hogy miért éri meg elutazni bort kóstolni, mikor ugyanazt a palackot otthon is kibonthatjuk? Éppen azért, mert a borkóstolás sokkal többről szól, mint magáról a borról. Megismerhettek egy borvidéket és annak történetét, a közeli települések építészeti örökségeit és kultúráját, majd a borkóstoló során a borász személyesen mutatja be nektek a borokat és meséli el a szőlő útját a földektől a feldolgozáson át egészen addig, hogy azt a poharatokba töltötte. Sehol máshol nincs lehetőséged arra, hogy a tartályból, vagy a hordóból kóstolj, és te is meg fogod tapasztalni, hogy a bor tényleg ott a legjobb, ahol születik.

Borkóstoló a Pócz Pincészetben
Ismerd meg a Balatonboglári borvidéket a Pócz Pincészet borkóstolóján keresztül

Remek közös program ez barátokkal és tökéletes alkalom, hogy a széles családi kör összejöjjön. Egyre többen választják a pincék romantikus hangulatát lánykérések helyszínéül, hogy aztán a legény- és lánybúcsút is ott ünnepeljék. Azon sem kell meglepődni, hogy már egyre több cég is borászatokhoz szervezi csapatépítő programjait.

Könyveket lehetne megtölteni azokkal az élményekkel, amit egy borkóstoló jelent, de talán mégis az a legjobb, ha ezt mindenki saját maga tapasztalja meg. És mi is lehetne jobb alkalom egy borkóstolással egybekötött hétvégi kirándulásra, mint az őszi szüreti időszak?

Utazz, szerezz élményeket, és ismerd meg, hogyan készül a kedvenc borod!