Pócz Pincészet

 

Lassan már mindennek, így az egyes szőlőknek is van világnapjuk. A sauvignon blanc világnapját egyes hírforrások szerint május 7-én ünnepeltük, míg a chardonnay napja május 27-e.

De igazából, ezek a világnapok egyes országokban más-más napra esnek, és amúgy is hetekig koccintanak ilyenkor ezekből a fajtákból készített borokkal. Legyen hát ez a hónap nálunk is a francia szőlőfajták ünnepe. Össze is állítottunk nektek egy kedvezményes csomagot, amelyben két-két palack fehér mellé két palack rozét is elhelyeztünk, ha már frankomán hónapot tartunk.

A sauvignon blanc az egész világon elterjedt. Őshazája a Loire mente, de mostanság Új-Zélandon és Ausztráliában is közkedvelt fajtának számít. Bora friss, üde és többnyire reduktív. Itthon 1982 óta államilag is elismert fajta.

Citrusok, trópusi gyümölcsök, bodzavirág és frissen vágott fű jellemzi a mi sauvignon blanc borunkat. Kicsit csalános, amihez jól társulnak a lendületes savak. Szinte bármilyen étellel párosítható, de egy balatoni fogassal az igazi. Ezt a párosítást egyébként a bisztró éttermünkben ki is próbálhatjátok.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük