Pócz Pincészet

A Pócz Pincészet borai, mint adómentes üzleti ajándék

Örömmel értesítünk benneteket, hogy hatályba lépett új kormányrendelet értelmében 2023. november 16-ától adómentesen lehet ajándékozni és reprezentációs célból felszolgálni bizonyos oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott, felcímkézett palackokban árusított borászati termékeket

Ez alapján a karácsonyi, évvégi repibor, ajándékbor is adómentes juttatás lehet.

Eddig az „egyes meghatározott juttatásnak” számító reprezentációs és nem reprezentációs célú vendéglátásban, valamint üzleti ajándékként, illetve csekély értékű ajándékként (pl kollégáknak karácsonyi ajándékként) eddig is adható borok egy része lehet adómentes. Eddig az egyes meghatározott juttatások után 1,18-szoros adóalapra 15 százalék szja-t és 13 százalék szochót, azaz összesen 33,04 százalék adót kellett fizetni – ez lett nulla november 16-tól, a rendeletben rögzített borokra.

Meddig tart az adómentesség?

A november 16-án hatályba lépő rendelet a veszélyhelyzet végéig él, azaz jelen állás szerint november 25-éig, vagyis első ránézésre 10 napig, hacsak a vészhelyzet újbóli meghosszabbításra nem kerül.

Melyik termékeinkre vonatkozik?

A rendelet alapján az adómentesség minden borászati termékünkre vonatkozik:

  • Borok
  • Gyöngyözőbor
  • Pezsgő

nem vonatkozik azonban a szállásra, lekvárokra, pálinkára, szabad felhasználású ajándékutalványainkra.

Adómentes bor

Fontos

A rendelet alapján adómentességet csak azok a termékek élveznek, melyeket közvetlenül a borászattól szereztek be, tehát ebben az esetben a nagykereskedésekből, borszaküzletekből, áruházakból beszerzett termékekre nem vonatkozik!

Amennyiben vállalkozó vagy és szeretnéd élvezni a bemutatott adómentes juttatási formát, ne habozz és lépj kapcsolatba velünk mihamarabb. Ha te munkavállaló vagy megkérünk, hogy hívd fel a főnökeid figyelmét erre a kiváló juttatási formára.

Kérjük, hogy vállalati megrendelés esetében (pláne, ha egyedi címkézést is szeretnél) ne a webshopból rendeld meg a termékeket, hanem keress bennünket a e-mail címen, vagy a +36 20 443 4238 telefonszámon.

Forrás: NAV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük