Megérkezett a tél a Pócz pincészethez

 

tel3

Gyönyörű látványt nyújt a fehérbe borult Dél-Balatoni borvidék környéke, zúzmarás fák és friss hótakaró ül a szőlőtőkéken és a nyáron méhdongástól hangos lankákon. A látszólagos nyugalom ellenére azonban a borászok ilyenkor sem pihennek, hanem többek között kontrollálják a hordókat és megmetszik a szőlőtőkéket, hogy az új esztendőben is szépen teremjenek, vagy éppen téli programokkal várják a gasztronómia szerelmeseit.

tel1

Ilyenkor a legfinomabbak a disznótoros pecsenyék, legzamatosabbak a borok, és a tél illata is remekül érződik, nem is beszélve a borospincék különös téli hangulatáról.

Hiába van embert próbáló hideg, a gasztroturizmus élénken virágzik, számos téli program várja azokat, akik kimerészkednek a fagyos időjárás ellenére. Ilyen például a Vince napi borünnep a Pócz pincészetben, ahol borkóstoló, disznótoros fogások és Vince bál is várja az érdeklődőket. Mindemellett a téli Balatonra néző kilátás is páratlan és a környék relaxáló atmoszférája sem utolsó szempont.

tel2

Azért valljuk be, nincs is jobb annál, mint egy dermesztően hideg nap után a puha karosszékbe huppanni, a parafadugó pukkanását hallani, a gyöngyöző bor gallérját a pohár nyakán látni és a kandalló mellett melegedni. Végül egy túlélési tanács a hosszúnak ígérkező télre: sétáljanak nagyokat a hóban, kóstoljanak finom borokat és csodálják meg a téli balatoni panorámát.