A Pócz Pincészet augusztus 24-én belekezd a szüretbe

Az Irsai Olivérrel kezdi a szüretet a Pócz Pincészet

A dél-balatoni Pócz Pincészetnél is elkezdődik a szüret augusztus utolsó hetének közepén. Jó-közepes terméshozamra, de kiváló minőségre számítanak idén.

Az április 26-i fagykár a Dél-Balatoni Borrégió valamennyi borászatát érintette, átlagosan 20-30 százalékos termésveszteséggel számolnak a borászok. A Pócz Pincészetnél a legnagyobb kárt a zöldveltelini fajta szenvedte el, azonban az Irsai Olivért egyáltalán nem érintette a fagy.

„Nem jellemző a borvidékre az ilyesfajta szélsőséges időjárás, így az ilyen mértékű fagykár sem, ami ellen nem lehetett védekezni. Kárpótolt minket az, hogy idén elmaradt az igazán rekkenő hőség, így a fehér fajták esetében kimagaslóan illatos, gyümölcsös borokra számíthatunk” – mondta Pócz József, a pincészet tulajdonosa, vezető borásza. „A vörösbort adó szőlőfajták az érés elején tartanak; ha az augusztus végi és szeptemberi időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor akár még egy jó vörösboros évjárat is összejöhet” – tette hozzá József.

 

A Pócz Pincészet rendezvényekből sem szűkölködik idén nyáron, az augusztus 18-tól 21-ig tartó Boglári Szüreti Fesztivál mellett részt vesznek az augusztus 25-én, Budapesten megrendezésre kerülő Chardonnay és Sauvignon Blanc – Fejedelmi Fehérek Kóstolóján, de aki lemaradna ezekről a programokról, a Budavári Borfesztiválon is megkóstolhatja a legjobb Pócz-tételeket a Dél-Balatoni Bor közös kiállítóhelyén augusztus 8. és 11. között. Nagyszerű esti kikapcsolódási lehetőséget kínál az érdeklődőknek augusztus végéig a Lellei Borudvar, ahol a Pócz Pincészet 18-23 óráig várja a borok kedvelőit a kihelyezett standjuknál.

szüret